kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl

Blog


08-10-2018

‘Wat zou Elvy zeggen?’, vroeg Matthja mij op de dag van de Vrede. ‘Vrede is liefde en liefde is zo gewoon’. Het flitste door mijn hoofd, zonder dat ik er over nadacht. Soms horen we Elvy spreken, zo zuiver en helder. Zonder moeilijke woorden of zonder ingewikkelde theorieën over hoe wij als mens de wereld hebben ingericht. Gewoon zoals het is: ‘Vrede is liefde en liefde is overal.’ Dat is iets wat Elvy ten voeten uit leeft en leert.


15-06-2018

Kinderen worden ouder, jijzelf ook. Dingen lopen anders dan gepland. Loslaten doe je je hele leven: je laat je ouders los, vriendschappen veranderen, banen zijn niet meer en ook je leeftijd is niet voor altijd jong. Heb je kinderen dan laat je die al bij de geboorte los.  En als iemand dierbaars je ontvalt dan is loslaten een zware taak. Het leven zit vol momenten van loslaten, soms zijn ze mild, soms zijn ze pijnlijk. En na alle momenten van loslaten is er iets nieuws.


17-04-2018

Lente in de ochtend als de wereld nog slaapt, wat ben je mooi! Lente met de geur van gemaaid gras. Lente van als ik mijn ogen sluit en de warmte voel op mijn lichaam, alsof ik het niet eerder heb gevoeld. Lente zacht, vertederend. Lente met geluiden, perfect, niet te hard te zacht, te nieuw of te herkenbaar. Lente gewoon zoals het is.


18-01-2018

Fantasie Als je een kind vraagt hoe veel 10+10 is, dan is er maar één antwoord. Als je vraagt iets te fantaseren, dan is alles goed. Fantasie is belangrijk voor kunst en cultuur, maar het reikt verder dan dat. Zonder fantasie is de wetenschap nergens. Je moet kunnen bedenken wat er nog niet is. 


07-12-2017

Met alle aandacht wordt een bloem bekeken. En dan nog een met een andere kleur en van een ander soort. Met bewondering kijk ik hoe de stoere man, versierd met bijzondere tattoos, zijn vak uitoefent. ‘Ik kom hier al 21 jaar’, zegt een mevrouw achter mij. Vol trots vertelt de eigenaar hoe hij ooit begon. ‘Prachtig’, hoor ik mezelf voortdurend zeggen als ik al die bloemen zie en probeer een keuze te maken. Mijn zoontje van 9 kijkt en kiest mee. Hij laat het sentiment achterwege. Echtheid is voor hem zo logisch.


kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl


Marktstraat 5
2411 BE
Bodegraven
post@kersensterk.nl