kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl

17-04-2018

Echtheid

Met alle aandacht wordt een bloem bekeken. En dan nog een met een andere kleur en van een ander soort. Met bewondering kijk ik hoe de stoere man, versierd met bijzondere tattoos, zijn vak uitoefent. ‘Ik kom hier al 21 jaar’, zegt een mevrouw achter mij. Vol trots vertelt de eigenaar hoe hij ooit begon. ‘Prachtig’, hoor ik mezelf voortdurend zeggen als ik al die bloemen zie en probeer een keuze te maken. Mijn zoontje van 9 kijkt en kiest mee. Hij laat het sentiment achterwege. Echtheid is voor hem zo logisch.

‘In deze winkel zijn de appels veel lekkerder’, zegt mijn zoon van 11 even later als we bij de volgende plaats van bestemming zijn. Van de drie is zijn enthousiasme vaak het minst zichtbaar, maar van deze appels wordt hij blij. ‘Mag ik appelflappen maken?’ vraagt hij. Even later staat hij thuis de appels te schillen, terwijl hij steeds een stukje proeft. En inderdaad, deze appels smaken naar appels, net als de aardbeien, citroen, basilicum en vis die ik bij de Marqt kocht.

Echtheid, het bestaat echt. Het is heel simpel. Echtheid, dat proef je, dat voel je. Je merkt dat het klopt. Steeds meer zie je het woord verschijnen. Echt, echt lekker, echt duurzaam, echt van eigen bodem. Het lijkt een begrip dat de marketinggoeroes bereikt heeft. Dagelijks worden we ermee geconfronteerd, of we willen of niet. Soms is het echt en soms wat minder.

Echtheid. Niet altijd van de buitenkant te zien, maar heel gemakkelijk te onderscheiden. Als je dicht bij jezelf blijft dan weet je al snel hoe ‘echt’ iets is. Als iets te goedkoop is of te mooi, dan zou je vraagtekens kunnen plaatsen. Zo zie je de echtheid vanzelf.

Heel ver zoeken, hoeft niet. Want er zijn genoeg mensen die met aandacht doen wat ze willen doen, mensen die met passie hun producten inkopen en verkopen, mensen die respect hebben voor hun producten en klanten. Dat is echtheid.  En er is zoveel meer. Want ook in de omgang onderscheidt echtheid zich. Het echte leven kent iedereen. Dicht bij jezelf is het gemakkelijker met een deukje om te gaan dan als je volgens het perfecte plaatje leeft  dat niet meer klopt.

Wees echt, koop echt, leef echt. Gewoon door te zijn wie je bent. Een levend voorbeeld voor je kind. En als het even niet lukt, geen probleem, want juist dat is echt. De rest volgt dan vanzelf.

Bekijk alle blogberichten

kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl


Marktstraat 5
2411 BE
Bodegraven
post@kersensterk.nl