kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl

17-04-2018

Kleuren

Rood, turquoise, groen. Wat ben je mooi en zo anders. Anders dan de ander en toch zo passend. Kleuren, die elk voor zich spreken en elk een verhaal vertellen. Over jezelf durven zijn, over perfectie en over de grootste potentie. Verhalen over dieren en elfen, die anders zijn dan anderen en die ieder op zich de wereld kleur geven.

Vlindertaal ontstond in de zomer van 2015, het begin van een drieluik. ‘Het geheim van het Elfje’ volgt in de lente van 2017. En de derde? De kleuren en het concept staan sinds vorige week vast, de tijd zal laten zien wanneer de woorden en illustraties verschijnen. Stap voor stap en met de stroom mee. Dat is de manier waarop wij werken.
Vlindertaal was er het eerst, het diertje werd op de eerste bladzijde geboren. Vele honderden boeken werden verkocht. Met Vlindertaal kwamen ook wij in een nieuw leven en met nieuwe kansen. We ontmoetten bijzondere mensen en leerden zo veel. We leerden over wat je moet doen als het gaat om boeken, wat je anders zou kunnen doen en wat je zeker niet meer moet doen. We leerden van en over onszelf. We leerden hoe belangrijk het is om in je boodschap te staan.

Al die lessen nemen we mee in onze volgende creatie: ‘Het geheim van het Elfje’. ‘Het geheim van het Elfje’ is een filosofisch kinderverhaal voor mensjes van 5-99 jaar om te leren dat de wereld niet perfect hoeft te zijn, als het maar werkt. Een boek om in te werken en waar iedereen uit kan halen wat hij nodig heeft.

De reeks van drie is er niet voor niets. Het gaat over je plek durven claimen in deze wereld en je bijdrage leveren. Elk boek doet dat op een andere illustratieve manier en is er voor kinderen groot en klein. ‘Het zijn de kinderen die nog durven dromen en die nog niet beïnvloed zijn. Bij grote mensen zien we zo vaak dat er geen balans is. Het zijn de kinderen die we van jongs af aan kunnen leren over het leven, zodat zij hun bijdrage kunnen leveren. Dat heeft de wereld nodig.’

In de lente is ‘Het geheim van het Elfje’ klaar, in het Nederlands en in het Engels. Het concept staat, de teksten zijn gereed. Op dit moment wordt gewerkt aan de vormgeving, waarna de drukkerij het overneemt. Waarom de lente? In de lente wordt van alles nieuw geboren en natuurlijk omdat elfen van de lente houden.

Bekijk alle blogberichten

kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl


Marktstraat 5
2411 BE
Bodegraven
post@kersensterk.nl