kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl

17-04-2018

Lente

Lente in de ochtend als de wereld nog slaapt, wat ben je mooi! Lente met de geur van gemaaid gras. Lente van als ik mijn ogen sluit en de warmte voel op mijn lichaam, alsof ik het niet eerder heb gevoeld. Lente zacht, vertederend. Lente met geluiden, perfect, niet te hard te zacht, te nieuw of te herkenbaar. Lente gewoon zoals het is.

Wij houden van de Lente. Wijzelf, maar ook de hoofdfiguren in onze boeken. In Vlindertaal beschrijft het ieniemienie diertje hoe de Lente mogelijkheden schept en ook het lievelingsseizoen van Elvy is de Lente. Het zal geen toeval wezen dat deze door ons gecreëerde karakters dezelfde bewondering hebben.

‘In de Lente is alles nieuw. Ik houd van de prachtige kleuren in het bos, vooral in de Lente. Er zijn dan zo veel verschillende soorten groen. Ooit heb ik geprobeerd de kleuren te tellen, maar dat is onmogelijk. Nieuwe bladeren, nieuwe bloemen, nieuwe dieren. Het bos ruikt heerlijk als er nieuw leven is.’ Elvy uit Het Geheim van het Elfje.

De Lente die zo maar komt en er op eens is. De geuren en kleuren, ze komen allemaal vanzelf weer tevoorschijn, stapje voor stapje. Alles in eigen tempo. Blaadjes die zich verscholen in knoppen, komen een voor een naar buiten. De een wat gretiger dan de ander. Met het blote oog kun je het niet zien. Toch verandert het plaatje. Elke dag een stukje en opeens is het er. De Lente!

Daar waar de winter staat voor innerlijke reflectie en het loslaten van angsten, staat de Lente symbool voor geboorte en nieuw leven. De winter houdt ons binnen en ideeën blijven vaak onder de grond. Ook dat is nuttig en heeft zijn functie. Leef je mee met de seizoenen dan ga je nu je huis uit en sprankel je van energie. Voel jij het ook kriebelen? Zijn je kasten aan verfrissing toe? Niet voor niets wordt de grote schoonmaak in je huis in de Lente gehouden. 

Verder dan je huis is ruimte in je hoofd een optimaal project voor de Lente. Wees nieuwsgierig en wees vol van nieuwe hoop. Laat de zon schijnen, ook als hij er niet is. Stel je zelf de vraag: wat mag er bij mij wakker worden in de Lente? Een mooie vraag voor vandaag, waar de Lentezon heerlijk schijnt.

En natuurlijk is dat allemaal ook mogelijk in de winter, maar Lente wat ben je fijn!

Bekijk alle blogberichten

kers&sterk • Marktstraat 5 • 2411 BE • Bodegraven • post@kersensterk.nl


Marktstraat 5
2411 BE
Bodegraven
post@kersensterk.nl